С какво ни помага AI?

ai-photo

Изпълнява рутинните задачи

Много от задачите, които изпълняваме всеки ден, са повтарящи се. Това повторение ни помага да влезем в рутинна работа, която също отнема много от нашето време. С AI, повтарящите се задачи могат да бъдат автоматизирани, което позволява на хората работници да се съсредоточат върху останалата част от своите задължения.

ai-photo

Може да работи безкрайно

Работния ден на един човек е около 8 часа, но в края на деня всеки е уморен и изтощен. Докато изкуственият интелект може да продължи да работи за неопределен период от време. Стига да има наличен енергиен ресурс, AI машините не изпитват същите спадове в производителността, както хората.

Може да се използва от всеки

Има много начини, по които хората може да се възползват от ползите от изкуствения интелект всеки ден. С интелигентни домове, задвижвани от AI, термостатът, регулирането на енергията и други, помага да се намали месечната сметка за комунални услуги. Разширената реалност позволява на потребителите да си измислят предмети в собствения си дом, без първо да ги купуват.

roberta

Роботът Роберта

Хуманоидът Роберта е съвременен проект, изработен от БАН, който обаче има за цел да помага на ученици със специални образователни потребности да усвоят по-лесно уроците и знанията. Концепцията на проекта е, че роботите играят социализираща роля и могат да са успешни асистенти на педагозите. Нещо, което постоянно се повтаря, става отегчително. За да не се получава това, Роберта има алгоритми, с които постоянно държи вниманието на децата и те я слушат . Тя може да пее песни, да разказва приказки и дори да играе баскетбол с децата.

www.000webhost.com