Истина ли е, че AI ще ни завладее?

ai-gif

Зависимост от машини

С увеличаването на зависимостта на хората от машините, ние се отправяме към времето, в което хората стават трудни за работа без помощта на машина. Виждали сме го в миналото и няма съмнение, че ще продължим да я виждаме в бъдеще, зависимостта ни от машини само ще се увеличи. В резултат на това умствените и мисловните способности на хората действително ще намаляват с времето.

Изкуственият интелект ще намали заетостта

Напълно е възможно AI да измести много нискоквалифицирани работни места. Тъй като машините могат да работят без прекъсване, индустриите предпочитат да инвестират в машини в сравнение с хората. Движим към автоматизирания свят, където почти всяка задача ще се изпълнява от машините и има възможност за мащабна безработица.

ai-photo

Теориите представени от филмите

Всички сме запознати със сценария, че изкуствения интелект ще бъде нашето голямо падение. AI е програма създадена от хора, която се обучава въз основа на информацията, която ние въведем. Липсата на емоции, креативност и възможността за развиване на свръх интелект водят до тези така познати ни теории, че AI ще се опита да унищожи човешката раса, понеже тя е по-низша.

www.000webhost.com